eh jgn buat2 lupa ek..!!!

assalammualikum semua....

eh korg, smlm lama aku tido...lepas jer sleepkan my lappy smlm aku pon tido. fuh...mmg sgt lama, dri kul 12pm sampai 6am. lama x tu....mak aku pun bising tau. subuh td baru aku bgn. acct aku ader la jg terjaga jap2 mlm td. jaga pun bile tgk lappy aku on..keje adk mya la pe lg. aku pun tgk FB jap pastu smbg tido..nikmatnya tido x siapa pon dpt rase tau kecuali aku..haha.

so ari nie aku sgt2 cergas. mom call tgh ari td nk ajak aku gi somewhere aku trs say YES. so alkisah ptg td lps mom blk dri keje we all trs shooot ke kamdar. as usual my mom nk cri kain awal2 b4 menjelang bulan puasa. mcm biasa la..kaum2 hawa nie mmg tkt sgt kalau baju raya mereka x siap menjelang pagi raya. setakat nie alhamdulillah baju raya kami xpenah x siap. my mom mmg titikberatkan hal2 yg bg aku remeh tp bg mom hal nie sgt PENTING..hehehe. 

antara kain ela yg di beli. warna warni M'sia

esk aku la kne bawak all this to our tailor. xtau lg design pe nk buat. rasenya kali nie nk buat yg simple jer...x sure lg nak ader gelembung2 ker x, ader ropol2 ker x, or kembang mak yung or x..hehehe. semuanya di serahkan pd designer aku cik MYA.. eh...!!! korg dah ganti puasa ker..eh..eh...jgn buat2 lupa ek. x kira la pompuan ataupun laki rasenya mesti ada jgk yg tinggal puasa kan. yg wajib kita dahulukan...yg sunat kemudian pun xper..(eh sunat ek beli baju raya..hehe). aku awal2 lagi dah ganti, ada la dlm 2 3 ari lg x byr. insyaAllah next week aku nk berpuasa. so pd korg jgn lupa ye...

bln Rejab ni la bulan yg mulia menjalankan ibadah puasa. acct bulan2 Islam semuanya bulan yg mulia utk kite beribadah. btol x?? sokong sila angkat ketiak..kikiki. dah la, sejak akhir2 nie aku rajin plak bg syarahan free kat korg kan. mungkin nie semua tempias dri buku yg along bg aku baca. nnti aku kongsi sikit isi buku tu k. dah nk abis pon baca...kne feel sikit bace buku tu..maklum la buku berbentuk CINTA nie mmg perlukan mood yg sgt2 happy.

till then...love all
muahh...

1 ulasan:

AZIZUL HASIMIE OSMAN berkata...

buat baju nak cepat
puasa ganti lambat
nenek nenek..