SERABUTKAH AKU...!!


assalammualikum korg semua.

segmen ari nie bertemakan SERABUT. aku mula serabut sekarang, bkn sbb sesiapa. tp sbb sakit tekak yg dah hampir 2 weeks x baik2. aku naik lemas skrg nie. mcm2 ubat aku dah telan, tp hasilnya suara aku masih lg serak. anak tekak membengkak plak. but dont worry sakit nie sekejap jer, sakit di akhirat belum tentu kite tahu kan.

mlm td aku ke nilai hadiri majlis tahlil arwah nenek di umah makcik aku. majlis tahlil abis awal, tp mak decide nk borak2 dgn family dulu. then aku ambil kesempatan update blog. balik dri majlis aku terus tido sampai terlupa nk remove makeup. org tua2 kate x elok tido dgn makeup2 sekali sbb nnti roh kite x kenal tubuh badan. yup that true, mlm td aku mimpi yg bukan2.

mimpi hanya mainan tidor, tapi aku susah nk lupa mimpi aku semalam. mana mungkin aku tiba2 blh ada kakak kandung. abah aku kawen lain ker??? fuh mmg aku terkejut sgt bile dpt tahu aku ada kakak then kakak aku tu mukanya saling x tumpah mcm abah. jatuh martabat aku sbg kakak dlm family wlpn aku anak ke-3 but no one can take my place. jam 5.45 pagi aku tersedar dr tido. itu tandanya mimpi syaitan......alhamdulillah semuanya hanya mimpi. then aku trs bangun n siap2 nk solat subuh.

jadi korang semua kalo rase serabut kepala or letih mcm mana sekali pun, cube korg try buat cara yg mak aku ajar. tarik nafas dalam2 then lepaskan dgn cara menjerit. tp jgn sekali2 menangis sbb tangisan x semua org mampu lepaskan. betul x??? aku lebih prefer utk berborak dgn family or fren then muhasabah diri.

dah la k...aku xnk serabutkan kepala korg plak dgn coretan pelik aku nie. just smile because from there u can make a love

7 ulasan:

nazri berkata...

mcm ko kate...just smile sure ko tenang..
miss u dear

iva saionji berkata...

hehehe..helo anis sayang....wah windu nie....anis....jgn serabut2...nnt xchantek tau...senyumlah..senyumlah..wahai cik mek molek...

suezensuzanna berkata...

i prefer menjerit n nangis...hehehe:P

farish H berkata...

sian k wos smoga cpt sembuh yaaa

Blog Anuar Kamaruddin™ berkata...

badan tak sihat tu mimpi pepelik tu...take a rest kak wos =D

enyheartsdiamond berkata...

babe..makan ubat batuk cap ibu dan anak..berkesan!

AniS GalaXy berkata...

__nazri__
yup dear..just smile then i will get some love from u...hehe. thanks naz

__iva__
miss u 2 dear. anis ok jer. dont wory ek.

__suzen__
yup...tp jgn jerit kuat2. nnti ilang suara mcm i..hehe

__rizz__
thanks dear. doakan kak wos k

__anuar__
mayb la kot dear. bdn x sehat tu yg melalut jer menaip..hehe

__enyeartsdiamond__
i dah try jgk. tp xla hari2 i mkn ubat tu. sbb manis sgt. nnti i mkn k. thanks dear