JGN LA AKU JADI SEPERTI MEREKA

Anak Jenis ApA mEREka nie

salam.
stop kejap cite psl ulu yam ek. nanti2 anis update ye.
ptg td anis gi HKL ziarah ibu kwn anis yg tgh tenat skg nie. doa anis moga PN ASNAH cpt sembuh dri penyakit kanser yg di alaminya. moga family Suri tabah hadapi dugaan ini.

Pn Asnah di tempat di wad kecemasan, sungguh anis terharu bile sampai jer di wad kedengaran surah Yassin di bacakan oleh ahli keluarganya. xdpt anis menahan sebak, terkenang anis pd arwah atok. tapi yang lebih buat anis sebak, pesakit yg di tempatkan di katil sebelah Pn Asnah tgh nazak. lbh menyedihkan tiada sorg pun yg tmn makcik 2.

makcik rozi (anis tgk name di katil) betul2 nazak mase 2. nafas beliau turun naik. meter jantung jgk dah x tentu. anis jadi tkt then anis trs paggil nurse kt si2. keman perginya ahli keluarga makcik nie? knp di tgglkan makcik rozi sendirian?? x syg ke mereka dgn makcik rozi?? mcm yg bermain dkt kepala anis. seteruk2 anis x mungkin anis tgglkan mak yg sdg nazak sorg diri. tgh anis fikirkan kemana hilangnya mereka tiba2 dtg sorg laki menangis2 minta maaf kt makcik rozi. dlm hati anis fikir mungkin nie anak makcik rozi. lagak mcm org berada, tp sggp biarkan mak sendirian.

drp anis trs lyn perasaan mrh, anis pun bacakan yassin buat Pn Asnah. sebaik saje anis sebut SADAKALLAH HULA'ZIM meter jantung makcik rozi dah x berbunyi. INNALILLAH...makcik rozi dah tiada. lps 2 dtg la ramai lg ahli kelurga makcik rozi. mase 2 tangisan jer la yg anis dgr. jenazah pihak keluarga minta hospital uruskan. dri bab mandi jenazah hingga ke kapan kan. sungguh anis terkejut. sanggup keluarga makcik rozi buat mcm 2. kesian arwah, anak2 x mau uruskan jenazahnya. sungguh anis x sangka.....mase 2 tangisan dah x mampu anis thn. anis kuarkan semua yg terbuka. ikutkan hati mahu saje anis marah, caci & hina mereka. tp x mampu anis lakukan.

apa yg uol dpt katakan kisah yg anis lalui nie. sanggup ke uol buat mcm nie. wlpn anis nie anak yg teruk x sanggup anis biarkan mak sebegitu. moga anis tak tergolong dri org2 seperti mereka.

Al-Fatihah buat arwah Mak Cik ROZI. moga arwah di tempatkan di kalangan org beriman. amin.

10 ulasan:

anakalut berkata...

salam...singgah..


alfatihah buat awrah makcik rozi..

moga allah swt mengampuni segala dosa2nya..

rizz berkata...

sedehnyaa....:'( keji btol pnagai ank2 die tuh ..

iva saionji berkata...

~InnaLillahi'waInnalillahirojiun'~

sabaq na cik anis...setiap yang hidup akan pergi..kadang2 kita tak boleh judge org dengan melihat luaran..pasti ade sesuatu disebalik kejadian...Subhanallah...~

~ceRRy beRRy~ berkata...

INNALILLAH...

keciannye arwah makcik rozi tuh..
mngkin ms hayatnya di dunia..
die x dihargai..
sbb tu ALLAH jmput die pulang awal2..

mintak dijauhkan drpd mnjadi anak yg derhaka...
aminn...

Aqmal Arista berkata...

"wlpn anis nie anak yg teruk"

Wah!! tabik spring! pengakuan jujur lagi ikhlas...heheh

Pape pun..Alfatihah buat beliau..semoga ditempatkan di dlm golongan org2 yg diberkati Allah..AMIN

mummYaeesh berkata...

alfatihah..

kita tak tahu citer sbnr..
so takleh la nak assume anak dia abai or jahat ke ape ke?
tak baik buruk sangka!
part yg soh hospital uruskan jenazah tu..mungkin ada baiknye..yelah daripada diusung kesana kemari baik dipercepatkan proses mengurus jenazah tu!

just my 15cent

Eazy Izzuddin berkata...

Alfatihah wat mak rozi..
huhu
x sanggup buat ibu ku sebegitu...
hope....
=D

haneem berkata...

alfatihah untuk arwah..moga ditempatkan di tempat yg dirahmatinya..amin...

p/s: anak kurang ajar camtu..one day kena kat dia pulak...what goes around comes around..

||| PöJìé PööH ||| berkata...

~InnaLillahi'waInnalillahirojiun'~
alfatihah buat Makcik Rozi tuh..
klo Pojie ada leh tolong sedekahkan dia surah Yassin tatkala nazak..
siannyer dia..
harap2 Pojie n adik2 xla macam tuh..

D.O.U.B.L.E...S berkata...

semuga roh nya ditempatkanorg2 yang beriman.alfatihah untuk m.cik rozi..