journel ULU YAM. 1st Chapter

Ulu YAm KAmi DatAng....!!

salam....
hahaha...merasa la anis punya title n3. verangannn jap.
mula2 mmg mls nk hapdet n3 psl ulu yam nie pjg lebar. tp atas permintaan peminat2 i yg ramai di luar sana, sibuk dok email & ym(verangan thp cipan aku nie) suh jgk hapdet dri mula perjalanan. adoi....saje nk suh anis kuar segala ilmu menulis la nie. kang silap2 bahasa sastera melayu zaman purba plak tertulis korg x phm..hahaha.

smlm kami mulakan p'jln dri kul 9pg (rasenya la, x tgk jam pun). plan awal 7.30 ader dpn JJ maluri. anis pun gigih la tido awal mlm 2. tp driver sampai lewat ye, gara2 menyiapkan origami katenya...haha. pas2 kami ke umah kak sya then trs berkonvoi ke ulu yam.

sblm 2 isi minyak dulu ye. tkt nnti x sampai plak ke ulu yam. pojie jadi driver utk anis, zull n aizoul. dan abg zul naik kete naza ria plak jadi map kami. kalo kami yg jd map jwb nya sampai ke sungai congkak la, bkn ulu yam.

around 10.30 kami dah sampai. tp x mandi2 lagi. sbb menunggu blogger yg lain sampai. ulu yam mmg xder laine phone so agak pyh nk colling yang lain. so di jadikan cite kami just msj dey all bgtau kat mn lokasi. dlm hati tawakal jer la diorg dpt msj, tup! tup! pojie nampak kete qilah so verangan jadi ratu jap la melambai2 kt diorg. rupanya mereka dah lenjun dulu. gerammmmmm jer rase.

dey all dah tggu kami kt P1 rupanya, tp kami ttp xnk lepak kat P1 coz dah passing2 msj kt blogger yg lain suh dtg ke P2. so dgn hampanya dey all pun terpaksa la pack brg2 n lepak kt tmpt kami...haha. (padan muka sape suh basah dulu)

semua dah kami jumpa, so apa lagi........TERJUN....
nantikan n3 lps nie ek. anis nk tido dah. kepala still pening. tunggu ek kwn2.

p/s : nk tgk anak dugong n duyong berendam.. tggu ek

10 ulasan:

Eazy Izzuddin berkata...

hehe....
agaknye kitaorg smpi dlu....
sbb 2 berendam dlu....
xD

hehe....
tgg chapter seterusnya....
hehe
xD

cik PELANGI . berkata...

nak tgk gamba kak aniss :))

iva saionji berkata...

~kehkehkeh...lagi anis..lagi..makan ubat k..cepat sembuh...~

Cik AniS GalaxY berkata...

to ♥ eazy
agaknya la eazy
mesti kamoo sampai dulu
2 yg x sbr2 nak mandi kan..huhuhu


to ♥ auji
sbr ek dear,,
nnti akk masukan pic


to ♥ iva
hehehe...
iva dah x sbr ek. tggu k dear..
esk gerenti dah abis update

rizz berkata...

kemaenn lmbt g hahah dendaa kak ross! hahahkk

||| PöJìé PööH ||| berkata...

saperkah anak² dugong itu wahai Cik Anis..?
xsabor nk tgok nih!
hahahah!!

::HaMpArAn HaTiKu:: berkata...

salam...wahhh ulu yammm...
beshnye....
sy dh kene tinggal...sedayyynyeeee
wuaaaaaaaaaaaaaaa
papa...anis cute tinggalkan mama

Cik AniS GalaxY berkata...

to ♥ rizz
xder sape bisa mengalahkan diva SEHARI SEDOZEN...huhuhu.
ni pon update kerana kwn2 rizz oii.
kalo x anis sure jd mcm pojie.
'sila rujuk le blog kwn2 ku'
hehehe...

Cik AniS GalaxY berkata...

to ♥ pojie
sabar ek...nantikan kemunculan anak dugong terlepas di ulu yam..hahaha
pojie senget

Cik AniS GalaxY berkata...

to ♥ kiela
ala siannya...
jgn nangis dear
pas nie anis bawak kiela k..huhu