_::diROmpaK laGi

dari malam td x tido sampai la skg. rasenya anis patot ceritakan dgn kalian semua. mungkin dapat melegakan perasaan nie.
semalam cik anis berbuka puasa dgn geng sayap, next entry nnti cik anis ceritakan mcm mn majlis 2 k. balik dari majlis SAYAP 2 kwn cik anis coll nak jumpa. dia ader prob wif family. kesian kan dia cik anis gagah kan jugak nk b'jmp wlpn penat sgt dah smlm.

kul 8.45 cik anis sampai kat kedai mkn PENGHULU, tgk mista SOFI dah sampai dgn muka yg masam. lepas puas sofi luahkan perasaan dalam kul 9.30 kami dah gerak balik. OTW blk sofi drive slow je. biasa la dah mlm. lg plak tmpt 2 gelap. tiba2 kereta belakang dah dok main lampu tinggi. kami ingtkan kami terlalu slow. so sofi lajukan kenderaan dari 60 ke 90. akhirnya kereta toyota VIOS (WPQ 367) potong jugak kami. ingtkan kereta 2 terus jln rupanya kereta vios 2 blok kereta kami. sorg NEGRO kuar dri kereta 2 dan menuju ke arah kami. mulanya anis x bg sofi bukak tingkap, tp negro 2 dok ketuk2 tingkap mcm nk tny sesuatu. bukak ajer tingkap x sempat sofi nk tny terus terlekat PISAU POTONG DAGING kat leher sofi. time 2 sofi dah pandang terus ke depan. anis yg tgh pegang peha dia dpt rasa sofi dah mengigil.
negro 2 suh kami kuar kan aper yg ader, HP sofi, camera anis, duit 300...hp anis sempat anis sorokkan bawah peha. negro 2 mmg nampak bengang sgt, nak merompak hany 2 je yg ader. cermin kereta depan di tetaknya nasib baik x der apa2 cube ader kesan merekah je.

lepas kejadian 2, anis tny sofi. tp diam jer. mata terbeliak, bdn m'gigil, pgg stereng pun kuat sgt. anis terpaksa tarik sofi kuar n baringkan dia kat tmpt ddk blkg. anis pon trus drive kereta ke klinik dlm keadaan yg mengeletar. smpi klinik anis col family sofi then terus kami ke balai polis. syukur sofi xder apa. mungkin trauma sikit. anis masih lagi Ok mayb sbb pengalaman pernah di rompak dulu buat anis kuat. kul 10.30 mcm 2 anis sampai umah dlm keadaan yg terkejut.
terus anis msj geng sayap n kwn baik anis.

syukur lah kami tak di apa2 kan. doa anis moga sofi cpt sembuh. amin..

6 ulasan:

Ir.rIZZ IrHAmy berkata...

seram denga crita anis...bwk bsabar ok...

miss galaxy berkata...

dugaan buat anis..syukur anis dpt laluinya kini..

thanks rizz.
luv u dear

you are now in my zone berkata...

ya ampon...kene rompak ngan NEGRO! lahanat btol...dahlah pendatang mau merompak plak kt tanahair kiter! huh!

miss galaxy berkata...

2 la nuar..
merompak plak org tempatan
mmg x guna lgsg...

Duke Luce Dell'amore berkata...

tatotnya!jim baca pun dah terbyg2 pisau tu!trasa cam jim lak yg kene...
cian kwn kak ros!trauma die!

miss galaxy berkata...

yup jim...
trauma teruk gak la..sian kat dia
doa kak rose moga dia cpt sembuh